drupal hit counter

iPad Forum: Cum fac backup la iPad? - iPad Forum

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

Cum fac backup la iPad?

#1 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator
  • Grup: Administrators
  • Înscris la: 25 feb 10
  • Game Center ID:tudorv@me.com

Trimis la 20 iulie 2010 - 17:53

Acest mesaj a fost promovat ca articol

#2 Utilizatorul este offline   Luci 

• Membru
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Înscris la: 07 iun 10

Trimis la 21 aprilie 2011 - 03:43

Vezi mesajulTudor, la 20 iulie 2010 - 17:53, a spus:

În cazul iPadurilor, backup-ul se execută automat în următoarele situații:
- la sincronizarea cu iTunes;
- la un update făcut din iTunes;
- la un restore făcut din iTunes.

iTunes păstrează un singur backup (cel mai recent).

Backup-ul poate fi efectuat și manual. Se conectează iPadul la computer, se deschide iTunes, dăm clic dreapta pe iPad în coloana din stânga și alegem "Back Up". În același mod se poate face un restore, atunci când vrem să revenim la setările anterioare (clic dreapta -> "Restore from Backup").

Atenție: procesul de backup salvează numai setările sistemului și ale unor aplicații. NU se salvează muzica, filmele, pozele și aplicațiile de pe iPad!

Ca fapt divers, backupurile sunt păstrate în următoarele locuri:
- Pe Mac: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
- Pe Windows XP: \Documents and Settings\(nume-utilizator)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
- Pe Windows Vista: \Users\(nume-utilizator)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Atenție: dacă iPadul este resetat la starea sa din fabrică folosind opțiunea "Set up as New" (detalii aici), backupul anterior va fi șters! Dacă vreți să-l păstrați va trebui salvat manual din directoarele de mai sus, înainte de a efectua operațiunea de restore!

Mai multe detalii, pe situl Apple.

In legătura cu ce salvează si ce nu un backup eu am ultimul backup de 8,78 gb între-un număr de 5500 de fisiere. Am sters backup-ul si l-am refăcut dar e la fel. Precizeze ca am cărți si poze care nu se mai afla pe macbook ci sunt pe un hdd extern. Pozele le-am importat cu camera conection kit de pe un card.
Nu mi se pare normal sa am un backup atât de mare in condițiile in care nu sunt salvate decât setarile si alte câteva informații. Ce ar trebui sa fac sa reduc dimensiunea backup-ului?
0

#3 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator
  • Grup: Administrators
  • Înscris la: 25 feb 10
  • Game Center ID:tudorv@me.com

Trimis la 21 aprilie 2011 - 09:38

Cum arata la tine graficul ala din iTunes cu utilizarea spatiului de pe iPad? Pune un screenshot aici.

#4 Utilizatorul este offline   Luci 

• Membru
  • PipPip

Trimis la 21 aprilie 2011 - 10:53

11gb muzica, 4 gb cărți, 3 gb apps, 7 gb poze, 2 gb video, others 3 gb, restul cca 26 gb liberi
0

#5 Utilizatorul este offline   gxg 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 26 aug 10

Trimis la 22 aprilie 2011 - 13:45

Dimensiunea backup-ului e direct influentata de fisierele încărcate in diverse aplicații . De exemplu dacă ai un player video instalat ( vlc , cine player etc) si incarci un film ( cca 700MB) in el La următorul backup , dimensiunea acestuia va creste cu cei 700 MB . Un alt exemplu poate fi o aplicatie in care descarci reviste de pe net, backup-ul nu va salva numai setarile aplicatiei ci si conținutul descarcat
0

#6 Utilizatorul este offline   Luci 

• Membru
  • PipPip

Trimis la 22 aprilie 2011 - 16:29

Vezi mesajulgxg, la 22 aprilie 2011 - 13:45, a spus:

Dimensiunea backup-ului e direct influentata de fisierele încărcate in diverse aplicații . De exemplu dacă ai un player video instalat ( vlc , cine player etc) si incarci un film ( cca 700MB) in el La următorul backup , dimensiunea acestuia va creste cu cei 700 MB . Un alt exemplu poate fi o aplicatie in care descarci reviste de pe net, backup-ul nu va salva numai setarile aplicatiei ci si conținutul descarcat

Presupun ca nu se pot seta preferintele backup-ului, nu?
Nu as vrea sa am pe disk-ul Mac-ului toate pozele si filmele si cărțile. Le țin ca backup oricum pe un hdd extern.
0

#7 Utilizatorul este offline   gxg 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 26 aug 10

Trimis la 22 aprilie 2011 - 17:49

Din cate stiu nu poti seta preferintele backup-ului . Poti alege in schimb sa nu-l faci atunci cand ai mult continut in aplicatiile instalate. Asa cum spuneam mai devreme e vorba doar de continutul tuturor celorlate aplicatii in afara celor native. In cazul cartilor pozelor si filmelor incarcate in aplicatiile native acestea nu se transfera pe calculator la backup in schimb indiferent de locul unde le tii inainte de sincronizare, iTunes-ul creeaza o varianta comprimata si convertita( nu gasesc un sinonim mai potrivit), varianta pe care o stocheaza pe hard. De exemplu la mine din cei 10 GB de filme incarcate in aplicatia ipod , prin adaptarea pentru iPhone a aparut un folder de cca 3GB. La fel si pentru muzica sincronizata prin iTunes , pe langa spatiul ocupat de ea pe hard se mai creeaza un fisier din varianta convertita destul de mare.
0

#8 Utilizatorul este offline   Luci 

• Membru
  • PipPip

Trimis la 22 aprilie 2011 - 21:32

Cred ca tine de incarcarea pozelor. Atunci am observat prima data lipsa de spațiu pe disk. Am importat pozele direct pe iPad prin camera conection kit. Am un singur clip video cu muzica încărcat in "videoclipuri", in rest cărți încărcate in ibooks. Nu am multe aplicații. Am avut la penultimul backup când am încărcat tot cardul aparatului foto cu filme cu tot 13 gb. Acum după ce am sters filmele si pozele dublate am 8,78 gb. Dar tot nu știu cum se poate sa facă un astfel de backup.
0

Opțiuni discuție:

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

©2010-2011 iPadForum.ro. Toate drepturile rezervate.
iPadForum.ro nu este afiliat la sau finanțat de Apple Inc. sau de reprezentanții săi legali.
Toate denumirile de produse folosite pe acest site sunt mărci înregistrate ale Apple Inc. sau ale altor companii.