Sari la conținut


iPadForum se închide

După patru ani și ceva de existență, iPadForum se închide. :(
Dar... pe mine și pe alți pasionați de iPad-uri, Mac-uri și alte gadgeturi de la Apple ne găsiți în continuare pe MacForum.ro. Așa că, dacă aveți probleme și întrebări legate de device-urile voastre, nu ezitați să vă înscrieți acolo!

Vă așteptăm!

Tudor Vedeanu,
administrator iPadForum.ro

Fotografie

Aplicație pentru adnotare PDF + Mac sync

pdf nota ipad mac icloud

 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Adrian Manea

Adrian Manea

  Junior

 • Members
 • Pip
 • 3 Mesaje:

Trimis la 27 June 2014 - 08:19

Mi-am cumpărat recent un iPad Air pe care vreau să-l folosesc, printre altele, și pentru citit, studiat, adnotat articole. Același lucru îl făceam și pe Mac, dar acum o să fac preponderent pe iPad.

 

Mă interesează o aplicație sau o combinație de aplicații, o soluție eficientă pentru a putea face asta, dar să se sincronizeze, să comunice cumva cu ce fac pe Mac. Eu am majoritatea articolelor pe care le studiez în Copy sau Dropbox și am apucat să fac destule însemnări pe ele pe Mac, în Preview. Varianta pe care o folosesc acum pe iPad este să le iau din Copy/Dropbox și să le deschid în Adobe Reader pe iPad. Astfel, văd ce am făcut pe Mac la ele; dar dacă mai fac ceva pe iPad, modificările nu apar în documentul din cloud, ci doar în acela importat local pe iPad în Adobe Reader.

 

Dat fiind că pe Mac mă simt bine cu Preview, soluția cea mai simplă cred că ar fi o aplicație de iPad care să nu lucreze cu cópii, adică dacă iau documentul dintr-un folder din Copy și scriu ceva pe el, să pot salva modificările acolo, ca apoi să le regăsesc tot în Copy, pe Mac.

 

O alternativă ar fi o aplicație de Mac și iPad, care eventual să comunice via iCloud, dar e incomod, pentru că iarăși se va lucra cu cópii, trebuie să iau documentul din Dropbox, să-l deschid (pentru a-l importa) în acea aplicație, practic mut "biblioteca" de articole la care lucrez în iCloud-ul aplicației respective. Asta ar deveni neplăcut, nu numai din cauza spațiului mai limitat pe care-l oferă iCloud, ci și pentru că în Copy/Drobpox le am organizate pe domenii, lucrez de ani buni cu ele, am sute, cărora le știu bine locul...

 

În fine, aștept soluțiile și variantele voastre.

 

Mulțumesc.#2 Adrian Manea

Adrian Manea

  Junior

 • Members
 • Pip
 • 3 Mesaje:

Trimis la 27 June 2014 - 11:36

Din cîte-mi dau seama și din ce m-am mai documentat, se pare că mi-ar trebui mai curînd un File Manager de iPad care să conțină și integrare a serviciului Copy, precum și un serviciu de adnotări PDF. Prima condiție pare greu de îndeplinit, încă nu am găsit așa ceva. 

 

Discuția rămîne deschisă, deci.#3 Tudor

Tudor

  Master Blaster

 • Administrators
 • 1452 Mesaje:

Trimis la 30 June 2014 - 11:07

@Adrian Manea Ai nevoie de GoodReader. Știe să facă adnotări, comentarii, sincronizare de fișiere cu Dropbox, OneDrive, GoogleDrive, FTP, WebDAV și multe altele. E cea mai bună aplicație pentru managementul fișierelor pentru iPad.#4 Adrian Manea

Adrian Manea

  Junior

 • Members
 • Pip
 • 3 Mesaje:

Trimis la 02 July 2014 - 08:38

@Adrian Manea Ai nevoie de GoodReader. Știe să facă adnotări, comentarii, sincronizare de fișiere cu Dropbox, OneDrive, GoogleDrive, FTP, WebDAV și multe altele. E cea mai bună aplicație pentru managementul fișierelor pentru iPad.

 

Între timp, exact pe asta am cumpărat-o și sînt foarte mulțumit. Singura problemă o am cu autosync-ul. Dev-ul zice că a adăugat autosync pentru Dropbox și Google Drive în GoodReader 4, mie nu-mi merge decît dacă sincronizez manual. I-am scris despre asta.

 

Oricum, mulțumesc pentru răspuns, într-adevăr pare exact aplicația perfectă pentru ce aveam nevoie.Also tagged with one or more of these keywords: pdf, nota, ipad, mac, icloud

1 utilizatori citesc această discuție

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi