Sari la conținut


iPadForum se închide

După patru ani și ceva de existență, iPadForum se închide. :(
Dar... pe mine și pe alți pasionați de iPad-uri, Mac-uri și alte gadgeturi de la Apple ne găsiți în continuare pe MacForum.ro. Așa că, dacă aveți probleme și întrebări legate de device-urile voastre, nu ezitați să vă înscrieți acolo!

Vă așteptăm!

Tudor Vedeanu,
administrator iPadForum.ro

Fotografie

Fișiere video pe iPad


 • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ClaudiuT

ClaudiuT

  Senior

 • Members
 • PipPipPip
 • 357 Mesaje:

Trimis la 30 August 2010 - 14:26

Pentru că mulți sunt curioși cum pot vedea tot felul de fișiere video pe iPad, o să încerc să sumarizez aici metodele folosite de mine în acest scop. Probabil că sunt variante mai rapide, mai simple, mai ieftine sau mai scumpe, așa că opinions are expected.

iPad nu are o aplicație de genul VLC sau MPlayer care să suporte on-the-fly formate video diverse, de genul DivX, XviD sau alte arome de MP4 decât cele din specificații. Așa că avem din start două soluții: putem converti un fișier video folosind un Mac sau un PC în formatul MP4 acceptat de iPad sau, dacă avem un router wireless, putem crea un stream al fișierului care poate fi recepționat și redat de iPad. Fiecare abordare are avantaje și dezavantaje, pe care le vom analiza în continuare.

Pe lângă un iPad și un Mac sau un PC cu Windows, mai aveți nevoie de următoarele:

Aplicații pentru MacOS X / Windows:
 • Handbrake (gratuit), AirVideo Server (gratuit)
 • RipIt (Mac OS X, 19.95 USD) - opțional, pentru comoditate nu pentru funcționalitate
 • Aplicații pentru iPad: AirVideo (2.99 USD / 2.39 EUR sau varianta gratuită, cu limitarea că nu poate accesa decât trei fișiere)

1. Conversie offline și stocare pe iPad
Avantaje: fișierul este disponibil oricând, este soluția perfectă pentru vacanțe.
Dezavantaje: conversia este de cele mai multe ori consumatoare de timp. Fișierul generat ocupă loc pe iPad.

Metoda: Handrake este cea mai la îndemână unealtă pentru acest tip de conversii. Deși procesul de conversie este cam lung, Handbrake este gratuit și are și un sistem de ”queue” așa că poate fi încărcat îaninte de culcare și lăsat să convertească pănă dimineață. Din profilurile puse la dispoziție de Handbrake se alege Apple TV dacă dorim un fișier compatibil cu iPad-ul. Acesta se transferă pe iPad folosind iTunes și poate fi urmărit folosind aplicația Videos (built-in).
Se dorește vizionarea unui film de pe un DVD Video? Handrake știe și DVD Rip. Ca o paranteză, de curând am descoperit RipIt, o aplicație pentru rip-uit DVD-uri video mult mai ușor de folosi decât Handbrake, face și imaginea DVD-ului și dacă vreau face și o compresie a părții video care poate fi convertită cu Handbrake sau, după cum vom vedea mai departe, cu AirVideo. E drept, RipIt este o aplicație comercială (costă puțin peste 60 de lei) însă eu am cumpărat-o într-un pachet MacHeist.

2. Stream online fără stocare
Avantaje: fișierul urmărit nu ocupă spațiu pe iPad, proces mai rapid
Dezavantaje: necesită un Mac/PC și un LAN

Metoda: AirVideo este o aplicație extrem de bună și relativ iefitină dacă punem în balanță funcționalitatea. Aveți pe HDD-ul Mac-ului o grămadă de fișiere AVI, MKV, MP4 dar considerați că durează prea mult convertirea pentru iPad? Doriți să vedeți rapid un fișier și nu mai aveți răbdare să așteptați să se covnertească într-un MP4 ortodox? AirVideo Server este o aplicație care o dată instalată pe Mac/PC se va uita în folderele (specificate de utilizator) de pe HDD și va converti orice fișier din aceste foldere într-un stream video care poate fi accesat pe iPad. Cu alte cuvinte puteți sta oriunde în casă cu iPad-ul în mână și puteți vedea pe ecranul acestuia fișierul video de pe HDD-ul Mac/PC-ului. Extrem de util în multe situații, s-a mai discutat de multe ori despre AirVideo pe forum. Ba mai mult, din interfața lui AirVideo de pe iPad se pot programa conversii ale acestor fișiere, dacă totuși doriți să le încărcați în viitor pe iPad. Astfel, fișierele video ripuite de pe DVD-uri pot fi convertite cu AirVideo și copiate ulterior pe iPad, în timp ce pe ecran rulează alt fișier. Mie îmi este mai comod așa decât cu Handbrale, pentru că pot da aceste comenzi direct de pe iPad. Atenție însă la setările pentru AirVideo: eu folosesc (și) un proxy pentru conectarea la internet pe care trebuie să îl dezactivez de fiecare dată când folosesc AirVideo, altfel aplicația de pe iPad nu poate accesa serverul.

Vizionare plăcută.
 • Tudor and Eugen Mihalache like this

#2 RedManu

RedManu

  Junior

 • Members
 • Pip
 • 34 Mesaje:

Trimis la 30 August 2010 - 17:05

Ar mai fi o optiune. CineXPlayer - Player video Xvid super. Nu trebuie sa mai convertesti filmul, vezi filmul Xvid direct. Pacat ca nu suporta DivX.
Util ghid! Multam!

#3 tomcat

tomcat

  Membru

 • Members
 • PipPip
 • 112 Mesaje:

Trimis la 30 August 2010 - 17:09

Ar mai fi totusi oplayer HD si yxplayer care ruleaza teoretic cam orice tip de fisier impreuna cu un suport rudimentar pentru subtitrari. Chiar daca in prezent imature - niste fisiere video de bun simt avand o usoara sacadare sint sigur ca algoritmii vor fi imbunatatiti.

#4 Tudor

Tudor

  Master Blaster

 • Administrators
 • 1452 Mesaje:

Trimis la 31 August 2010 - 07:34

Trebuie reținut faptul că numai fișierele video codate H.264 (conform specificațiilor Apple pentru iPad) vor beneficia de decodare cu suport hardware, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de baterie. Playerele alternative menționate mai sus decodează totul software așa că bateria se va consuma ceva mai repede.

#5 tomcat

tomcat

  Membru

 • Members
 • PipPip
 • 112 Mesaje:

Trimis la 31 August 2010 - 12:33

Nu zic ca n o fi asa dar am vazut filme intregi cu playerele de care am pomenit iar consumul bateriei nu mi s a parut dubios. Dar usoara sacadare in anumite momente este dezamagitoare. Ma gandesc poate ca low level libraria de functii video accelerate va putea fi folosita partial si la alte decodari de catre un programator destept. Si oricum e rusinos sa nu se miste brici un dvd rip amarat chiar decodat software, sint sigur ca e o problema de optimizare. N as fi apelat la asemenea playere daca calculatorul meu n ar fi fost unu slab ca putere de calcul practic chestia cu decodare si redare real time din air video e inutilizabila pentru mine.

#6 ClaudiuT

ClaudiuT

  Senior

 • Members
 • PipPipPip
 • 357 Mesaje:

Trimis la 31 August 2010 - 13:06

Eu prefer să las rip-uri/conversii să ruleze peste noapte sau cât timp sunt la servici. Asta vine cel putin 15 ore pe zi. Timp destul pentru un calculator vechi de câțiva ani. Deși îmi merge fără probleme și AirVideo.
1 utilizatori citesc această discuție

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi