- Avem acum sistemul de operare în limba română, plus aplicațiile Apple care vin gata instalate pe iPad (iWork încă nu este tradus).

- Tastatura românească se folosește la fel ca pe iPhone, adică dacă vrei să scrii caracterele cu diacritice trebuie să apeși lung pe tastele cu literele "normale". Ăsta e un mare inconvenient pentru cei care-și imaginau că vor scrie mult pe iPad, pentru că pauzele cauzate de apăsatul lung pe taste sparg ritmul unei scrieri normale. Păcat, pentru că tastatura iPadului chiar este OK pentru scris.
- Multitaskingul nu stresează foarte tare bateria. Astăzi am folosit iPadul cu 5-8 aplicații mereu deschise și un stream radio. În aproximativ 1,5 ore bateria a scăzut de la 100% la 85%.
- Deși se pare că Apple a renunțat momentan la această facilitate, eu am activat AirPrint în Snow Leopard pentru imprimante shared (detalii aici). Tipărirea merge de minune pe imprimanta mea, dar numai în Mail și Safari. Nu am găsit facilitatea print în restul aplicațiilor pe care le-am încercat, nici măcar în Pages. Probabil că au nevoie de un update pentru a fi compatibile cu AirPrint?

- Multitaskingul este util dar nu mi se pare că mi-a schimbat radical modul de lucru. S-a făcut prea mare tam-tam pentru chestia asta, dar realitatea e că iPadul (și orice altă tabletă) nu e făcut pentru multitasking real, din cauză că interfața este în orice moment acaparată total de o singură aplicație. Mai e o chestie: iPadul a avut dintotdeauna un fel de pseudo-multitasking, în sensul că unele aplicații chiar rulau în background, iar altele se deschideau exact în locul în care le lăsam când le-am închis. Poate tocmai de aceea acum multitaskingul nu mi se pare mare scofală.

Ajutor