drupal hit counter

iPad Forum: iOS 4.2 Preview - iPad Forum

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

iOS 4.2 Preview

#1 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator
  • Grup: Administrators
  • Înscris la: 25 feb 10
  • Game Center ID:tudorv@me.com

Trimis la 17 noiembrie 2010 - 17:55

Fiindcă m-am săturat să aștept versiunea oficială, astăzi am instalat iOS 4.2 (Gold Master 2) pe iPadul meu. Iată primele impresii.

- Avem acum sistemul de operare în limba română, plus aplicațiile Apple care vin gata instalate pe iPad (iWork încă nu este tradus).

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-13353300-1290007054.jpg

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-94248200-1290007099.jpg

- Tastatura românească se folosește la fel ca pe iPhone, adică dacă vrei să scrii caracterele cu diacritice trebuie să apeși lung pe tastele cu literele "normale". Ăsta e un mare inconvenient pentru cei care-și imaginau că vor scrie mult pe iPad, pentru că pauzele cauzate de apăsatul lung pe taste sparg ritmul unei scrieri normale. Păcat, pentru că tastatura iPadului chiar este OK pentru scris.

- Multitaskingul nu stresează foarte tare bateria. Astăzi am folosit iPadul cu 5-8 aplicații mereu deschise și un stream radio. În aproximativ 1,5 ore bateria a scăzut de la 100% la 85%.

- Deși se pare că Apple a renunțat momentan la această facilitate, eu am activat AirPrint în Snow Leopard pentru imprimante shared (detalii aici). Tipărirea merge de minune pe imprimanta mea, dar numai în Mail și Safari. Nu am găsit facilitatea print în restul aplicațiilor pe care le-am încercat, nici măcar în Pages. Probabil că au nevoie de un update pentru a fi compatibile cu AirPrint?

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-62466700-1290008286.jpg

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-59191000-1290008301.jpg

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-43047600-1290008316.jpg

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-23400600-1290008332.jpg

Imagine atașată: monthly_11_2010/post-1-0-42862400-1290008349.jpg

- Multitaskingul este util dar nu mi se pare că mi-a schimbat radical modul de lucru. S-a făcut prea mare tam-tam pentru chestia asta, dar realitatea e că iPadul (și orice altă tabletă) nu e făcut pentru multitasking real, din cauză că interfața este în orice moment acaparată total de o singură aplicație. Mai e o chestie: iPadul a avut dintotdeauna un fel de pseudo-multitasking, în sensul că unele aplicații chiar rulau în background, iar altele se deschideau exact în locul în care le lăsam când le-am închis. Poate tocmai de aceea acum multitaskingul nu mi se pare mare scofală.

#2 Utilizatorul este offline   Fmac 

• Membru
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Înscris la: 26 feb 10

Trimis la 17 noiembrie 2010 - 18:30

Multumim pentru preview!
Tudor, asa-i cu multitaskingul dar te vei obisnui si cu dubla apasare pe buton pentru comutarea intre aplicatii. Totusi dupa mine ai exagerat punand aproape toate aplicatiile in foldere ;) ti-a ramas o singura pagina.
0

#3 Utilizatorul este offline   MacAndrew 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 08 apr 10
  • LocationPitesti

Trimis la 17 noiembrie 2010 - 19:31

Fain preview. De-abia astept sa iasa 4.2 final si asta mai ales pentru multitasking si foldere... m-am invatat cu facilitatile astea doua de pe iPhone.
0

#4 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • Înscris la: 19 mar 10
  • LocationPang

Trimis la 17 noiembrie 2010 - 19:51

Vezi mesajulTudor, la 17 noiembrie 2010 - 17:55, a spus:

... dar realitatea e că iPadul (și orice altă tabletă) nu e făcut pentru multitasking real, din cauză că interfața este în orice moment acaparată total de o singură aplicație. ...

Sunt total de acord.
0

#5 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 10:59

Surpriză: iPad Keyboard Dock poate fi folosit cu succes pentru a scrie corect în limba română, folosind diacritice. Bravo Apple, mă gândeam că voi avea nevoie de un Keyboard Dock varianta românească, dar merge cel cumpărat din SUA.

#6 Utilizatorul este offline   MacAndrew 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 08 apr 10
  • LocationPitesti

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 14:08

Preview-ul tau este oarecum citat in acest articol: http://www.smash.ro/...n-tara-noastra/
Nu inteleg de ce spun "instantanee scapate...".
0

#7 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 14:16

Vezi mesajulMacAndrew, la 18 noiembrie 2010 - 14:08, a spus:

Preview-ul tau este oarecum citat in acest articol: http://www.smash.ro/...n-tara-noastra/
Nu inteleg de ce spun "instantanee scapate...".

Da, mi-a cerut permisiunea proprietarul sitului să le pună. "Instantanee scăpate" probabil se referă la faptul că sistemul nu e apărut oficial ("leaked screenshots"). :)

#8 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 14:47

M-aș fi așteptat ca iOS 4.2 să ofere suport îmbunătățit pentru tastaturile externe. De exemplu nu pricep de ce nici acum nu pot folosi shortcuturi în Safari: Cmd-T pentru tab nou, Ctrl-Tab pentru a mă plimba prin taburi. :huh:

#9 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 21 mar 10

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 22:23

Se pare ca problema cu AirPrint-ul pentru accesarea imprimantelor de pe Mac s-a rezolvat: http://www.macworld....l_mwnws_h_crawl

Pe bani, dar totusi, destul de elegant: merge si cu Leo, nu doar cu 10.6.5...
0

#10 Utilizatorul este offline   Dragos Salageanu 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 21 mar 10

Trimis la 18 noiembrie 2010 - 23:24

Inca o rezolvare a AirPrint-ului, de data asta cu posibilitatea de a printa PDF-uri pe Mac si de a interactiona cu DropBox: http://www.macworld....l_mwnws_h_crawl
0

#11 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator

Trimis la 19 noiembrie 2010 - 09:37

Da, am incercat si eu ieri Printopia. Faza cu "Send to Mac" este geniala. Printopia creaza o imprimanta virtuala, iar cand dai print pe ea de pe iPad, te trezesti imediat cu un fisier PDF pe Mac care ti se deschide singur in Preview.

#12 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator

Trimis la 20 noiembrie 2010 - 19:32

Două funcții utile, care însă nu ne ajută prea mult pe noi, românii:
- Verificarea ortografiei. Nu merge pentru limba română. Pentru engleză merge binișor (parcă era și în iOS 3.2, nu?): cuvintele greșite sunt subliniate cu roșu; apeși pe ele, apare un popup cu sugestii.
- Auto-corectarea în română. Mai mult încurcă; uneori e utilă, dar cel mai des îți înlocuiește cuvintele cu tâmpenii. Am observat că se dezactivează automat atunci când conectez iPadul la Keyboard Dock.

#13 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • Înscris la: 19 mar 10
  • LocationPang

Trimis la 11 decembrie 2010 - 14:48

...un script/aplicație pentru AirPrint... acest script va salva documentele pentru impreimarea înlocația /usr/share/cups/mime
Pare a funcționa atât cu Tiger, Leopard cât și cu Snow Leopard, indiferent de marca imprimantei pe care o ai.
Nu funcționeaza prin intermediul unei imprimante legate la Airpot Base Station, TimeCapsule sau WLAN-Router (WiFI)

1. Descarci scriptul/aplicația AirPrint-ON
2. Va fi descărcat de obicei în dosartul 'Downloads' (sau acolo unde ai setat tu locația pentru descărcări de fișiere de pe internet)
3. Fiind arhivat .ZIP, acest fișier se va dezarhiva automat și va arunca în coș fișierul original .ZIP
4. Apasă un bubluclic să deschizi aplicația
5. Introdu parola de administrator imediat după deschiderea feresetrei cu pricina
6. Restartează Mac OS X-ul
7. Șterge imprimantele de până acum din lista cu pricina și reintrodu-le din nou
8. Activează imprimatele în așa fel să fie vizibile în rețea
9. În timpul imprimării, e nevoie ca Mac OS X să fie activ
0

Opțiuni discuție:

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

©2010-2011 iPadForum.ro. Toate drepturile rezervate.
iPadForum.ro nu este afiliat la sau finanțat de Apple Inc. sau de reprezentanții săi legali.
Toate denumirile de produse folosite pe acest site sunt mărci înregistrate ale Apple Inc. sau ale altor companii.