Cum tipărim de pe iPad?
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 00:17
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 00:18
@SirM: Just take it easy. Step by Step.
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 00:32
Eugen Mihalache, la 23 noiembrie 2010 - 00:18, a spus:
@SirM: Just take it easy. Step by Step.
Asta si face doar ca este muuuult prea complicat! Pentru orice ore intrgi de citit din site in site. Ca doar documentatiile de la apple nu sun nici macar pe site complet. Rabdare si ... Rabdare
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 01:05
Cum zicea si Eugen ...pas cu pas. Atât la functionalitati cât si la înțeles.
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 09:46
SirM: iPadul și tabletele în general (cu excepția celor vechi care rulează Windows) fac parte dintr-o categorie nouă de dispozitive, așa că multe dintre facilități abia acum încep să apară și să se îmbunătățească. Iar noi trebuie să facem un efort mai mic sau mai mare ca să ne obișnuim cu ele, dacă vrem să le folosim. iPadul poate face multe lucruri. AI cont pe iTunes Store? Te-ai uitat să vezi ce aplicații sunt disponibile?
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 09:54
Am cont pe store.
Am vazut toate aplicatiile disponibile.
Ce era free si m-a interesat am dat jos pentru a vedea cum merge.
Nu era vorba de lipsa manualelor in limba romana ci de specificatiile de care m-am lovit. Am scris pe alt topic ce inseamna sa nu pot salva un atasament la un mail si nu ma face fericit.
Mai ales ca lipsa multiproceselor si a posibilitatii de tiparire fara alt device ma face sa ma intreb daca are utilitate.
Luci
Am vazut tot ce era de vazut intr-o saptamana si nu numai. Dar la lucrurile absolut simple gen manage de 3 mailuri cu 3 atasamente pe care vrei sa le salvezi, compilezi si sa le trimiti catre a 4 persoana...
M for Marius
Trimis la 23 noiembrie 2010 - 21:11
Eugen Mihalache, la 23 noiembrie 2010 - 19:27, a spus:
Nu cred că are legătură cu subiectul, pare a fi ceva pentru developeri.
Trimis la 25 noiembrie 2010 - 14:54
Trimis la 25 noiembrie 2010 - 17:18
Trimis la 27 noiembrie 2010 - 11:11
SirM, la 23 noiembrie 2010 - 00:17, a spus:
iPad are un cu totul alt mod de lucru decît un calculator mac care, în esență, este – ca mod de abordare - un PC cu un alt sistem de operare. De asemenea, un iPad este cu totul altceva decît un calculator, ca destinație și ca mod de abordare. Cu timpul cele două sisteme s-ar putea să conveargă spre ceva similar or identic, deocamdată nu e cazul.
Trimis la 27 noiembrie 2010 - 13:19
Trimis la 30 noiembrie 2010 - 09:51
Trimis la 01 decembrie 2010 - 03:12
Tudor, la 22 noiembrie 2010 - 23:09, a spus:
1. Câteva modele de imprimante HP noi, care au o facilitate numită ePrint.
2. Orice imprimantă instalată pe un computer cu Mac OS X sau Windows, și partajată în rețea.
Din motive necunoscute, la ora la care scriu aceste rânduri, suportul pentru imprimantele de la punctul 2 - adică exact ceea ce era mai important pentru marea majoritate a utilizatorilor - încă nu a fost introdus în Mac OS X 10.6.5 și/sau iPad OS 4.2. Așa că dacă nu aveți una dintre noile imprimante HP, nu puteți tipări de pe iPad fără să apelați la o soluție externă.
Din fericire există două aplicații pentru Mac OS X care remediază problema:
- Printopia, o aplicație pe care o folosesc și eu, și pe care o recomand călduros celor care vor să printeze de pe iPad (și nu numai să printeze - Printopia poate crea PDF-uri pe care le trimite pe Mac sau în Dropbox)
- Fingerprint.
Oricare din cele două aplicații vom utiliza, condiția este să avem o imprimantă instalată pe Mac (nu contează cum este conectată, prin cablu USB sau wireless).
Posesorii de imprimante HP cu ePrint vor putea să tipărească direct pe ele, fără alte setări.
ACTUALIZARE: A apărut un nou utilitar gratuit, numit AirPrint Hacktivator, care activează AirPrint pentru imprimante partajate.
PS: Mai există în App Store diverse aplicații prin intermediul cărora se putea tipări în anumite condiții și înainte de apariția iOS 4.2. Nu am încercat niciuna din ele, așa că nu pot face recomandări.
Trimis la 01 decembrie 2010 - 08:22
Trimis la 01 decembrie 2010 - 14:59
Trimis la 01 decembrie 2010 - 21:08
Trimis la 11 decembrie 2010 - 14:48
Pare a funcționa atât cu Tiger, Leopard cât și cu Snow Leopard, indiferent de marca imprimantei pe care o ai.
Nu funcționeaza prin intermediul unei imprimante legate la Airpot Base Station, TimeCapsule sau WLAN-Router (WiFI)
1. Descarci scriptul/aplicația AirPrint-ON
2. Va fi descărcat de obicei în dosartul 'Downloads' (sau acolo unde ai setat tu locația pentru descărcări de fișiere de pe internet)
3. Fiind arhivat .ZIP, acest fișier se va dezarhiva automat și va arunca în coș fișierul original .ZIP
4. Apasă un bubluclic să deschizi aplicația
5. Introdu parola de administrator imediat după deschiderea feresetrei cu pricina
6. Restartează Mac OS X-ul
7. Șterge imprimantele de până acum din lista cu pricina și reintrodu-le din nou
8. Activează imprimatele în așa fel să fie vizibile în rețea
9. În timpul imprimării, e nevoie ca Mac OS X să fie activ
- ← Assisted GPS - ce înseamnă asta?
- Tips & Tricks
- Ce formate de fișiere video și audio pot vedea și asculta pe iPad? →

Ajutor