drupal hit counter

iPad Forum: Medicina pe iPad 2 - iPad Forum

Sari la conținut

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

Medicina pe iPad 2

#1 Utilizatorul este offline   apbaciu 

• Junior
  • Pip
  • Grup: Members
  • Înscris la: 02 feb 12
  • LocationBucuresti

Trimis la 07 februarie 2012 - 17:40

Am comandat acum cateva zile un iPad 2 Wi-Fi de 16 GB si urmeaza sa imi ajunga. Intre timp am tot cautat sa ma documentez despre utilizarile lui in scopul de ma ajuta pe mine ca student la medicina.

Am gasit carti interesante si cel mai important aplicatii care m-ar ajuta foarte mult, insa ce nu am inteles eu este daca ii fac jailbreak o sa pot avea acces la ele printr-o metoda gratuita sau va trebui sa platesc pentru carti si aplicatii medicale? Mentionez ca nu am mai avut de a face cu un produs Apple pana acuma si nu stiu daca voi intelege perfect termenii asa ca as fi recunoscator daca folositi un limbaj cat mai detaliat.
0

#2 Utilizatorul este offline   mimunku 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 11 sep 11
  • LocationPitesti

Trimis la 07 februarie 2012 - 18:30

Felicitari pentru alegerea facuta, te vei indragosti de el :)
Jailbreak inseamna ca poti folosi aplicatii gratuite. Atentie insa, poti instala DOAR aplicatiile care sunt disponibile in installous sau pe torrenti. Inteleg ca esti student la medicina, deci ai nevoi mai speciale in privinta aplicatiilor sau cartilor. Iti spun de pe acum ca le vei gasi mai greu.

Bafta!
0

#3 Utilizatorul este offline   Octavian 

• Senior
  • PipPipPip
  • Înscris la: 26 apr 11
  • LocationPitesti

Trimis la 07 februarie 2012 - 19:09

Ca să punctez puţin ce a spus Mimunku: Le vei găsi mai greu în jailbreack. Dar sunt destule în Appstore. Eu nu recomand jailbreak-ul. Găseşti foarte multe aplicaţii gratuite şi în Appstore iar cele pe care trebuie să le cumperi au preţuri civilizate, rezonabile.
0

#4 Utilizatorul este offline   Cristian Moldovan 

• Expert
  • Grup: Moderatori
  • Înscris la: 18 nov 10
  • LocationTargu Mures
  • Game Center ID:zelpix@gmail.com

Trimis la 07 februarie 2012 - 19:21

Vezi mesajulOctavian, la 07 februarie 2012 - 19:09, a spus:

Ca să punctez puţin ce a spus Mimunku: Le vei găsi mai greu în jailbreack. Dar sunt destule în Appstore. Eu nu recomand jailbreak-ul. Găseşti foarte multe aplicaţii gratuite şi în Appstore iar cele pe care trebuie să le cumperi au preţuri civilizate, rezonabile.

Si ca sa adaug si eu ceva legat de jailbreak, si va zic ca o experienta personala. Nu am nimic impotriva, ba din contra si eu candva am "jailbreakuit" atat ipadul cat si iphoneul, insa Nu am observat nici o imbunatatire in afara de cateva tweakuri pe care oricum versiunea de soft 5.0 le-a adus in mare parte. In schimb am avut parte de freeze-uri, de restarturi "neprogramate" plus aplicatiile instalate prin install0us, le pierdeam de fiecare data cand faceam un restore. Deci in principiu Nu merita pentru ca nu te ajuta cu nimic, si nu ai de castigat, ba din contra ai de pierdut foarte mult.
Gandeste-te ca aceasta metoda deschide si exploreaza niste porturi ale sistemului de operare, prin care cine stie ce poate sa instaleze,configureze, sau chiar sa-ti "fure" date confidentiale. Poate ca sun paranoic dar exista si riscul acesta.
Dar in fond si la urma urmei fiecare decide ce vrea si ce nevoi are.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
0

#5 Utilizatorul este offline   Tudor 

• Administrator
  • Grup: Administrators
  • Înscris la: 25 feb 10
  • Game Center ID:tudorv@me.com

Trimis la 07 februarie 2012 - 20:08

De curiozitate, ce aplicații din App Store ți-ar fi utile în domeniul medicinii?

#6 Utilizatorul este offline   apbaciu 

• Junior
  • Pip
  • LocationBucuresti

Trimis la 08 februarie 2012 - 08:22

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Sunt multe atlase si carti interesante care imi vor fi foarte utile mai ales datorita portabilitatii si celorlalte beneficii pe care le aduce un produs Apple. Exemple: Netter, Gray's Anatomy si alte aplicatii care le-am gasit pe youtube:

0

#7 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • Înscris la: 19 mar 10
  • LocationPang

Trimis la 08 februarie 2012 - 20:05

Nu strica ceea ce s-au chinuit să fac alții. ;)
0

#8 Utilizatorul este offline   apbaciu 

• Junior
  • Pip
  • LocationBucuresti

Trimis la 08 februarie 2012 - 20:14

Nu inteleg ce vrei sa spui, daca ai putea sa imi explici ce incerc sa stric sau poate am stricat deja?
0

#9 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • LocationPang

Trimis la 08 februarie 2012 - 22:04

Dacă faci jailbreak, e ca și cum ai strica soft-ul probabil și hard-ul. Ai arunca la gunoi un soft pe care alții l-au făcut în ani de zile. Au depus muncă și cunoștințe. Mai exact, tu cumperi un produs, cu bani mulți, ai muncit pentru a avea acei bani, ai depus sudoare, iar acum vrei să arunci jumate din prețul dat pe acel produs prin simplul fapt că ce? Că vrei jailbreak? Adică tu vrei să arunci 300 de euro la gunoi? Mai bine îi faci cadou unui sărac. Got the point?
0

#10 Utilizatorul este offline   Sil 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 14 oct 11

Trimis la 11 februarie 2012 - 20:25

Din experienta personala dupa 6 luni utilizare Ipad2, in special pentru medicina si invatarea limbii germane, pot spune ca aplicatiile medicale seriose sunt prohibitive pentru noi, usor ajung la cateva sute de euro (initial e cateva zeci euro apoi inapp trebuie cumparate module de zeci de euro), aplicatiile accesibile sunt frumos colorate dar sunt prea basic, sunt pentru cei care vor sa stie cate ceva despre corpul uman....

astfel ca dupa ce am cheltuit destul pe aplicatii medicale eu am ajuns la concluzia ca un goodreader PDF, doc sau ppt si un goodreader CHM sunt cele mai bune aplicatii, pentru ca astfel poti citi carti medicale de cãpãtâi din fiecare specialitate, carti pe care le gasesti in pdf si chm,

carti si tratate care in formatul printat fizic costa zeci si sute de euro, dar si cantaresc zeci de kg ..... oricum aplicatiile medicale din appstore nu totdeauna sunt complete pentru ca sunt in cel mai bun caz e un mic rezumat al acestor carti,

e important ca la cartile de sute sau mii de pagini sa ai sau sa iti construiesti cuprins cu link-uri, cele CHM deja il au construit

de exemplu, aminteai de Netter, in appstore costa de la 79 la 150 euro in functie de module, in conditiile in care varianta pdf acum o poti gasi usor si accesibil chiar si in limba romana si eu zic ca aplicatia nu e cu foarte mult mai comod de accesat comparativ cu un pdf setat bine intr-un goodreader

aplicatii pentru supraspecialitati medicale gasesti greu....

Ipad e o unealta excelenta pentru imagistica medicala sau foi observatie si date paraclinice in timp real daca eventual e conectat la baza de date a spitalului asa cum se intampla in clinicile bine echipate.
1

#11 Utilizatorul este offline   Dr.Cipry 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 30 dec 11
  • LocationTimisoara

Trimis la 12 februarie 2012 - 09:58

Vezi mesajulEugen Mihalache, la 08 februarie 2012 - 22:04, a spus:

Dacă faci jailbreak, e ca și cum ai strica soft-ul probabil și hard-ul. Ai arunca la gunoi un soft pe care alții l-au făcut în ani de zile. Au depus muncă și cunoștințe. Mai exact, tu cumperi un produs, cu bani mulți, ai muncit pentru a avea acei bani, ai depus sudoare, iar acum vrei să arunci jumate din prețul dat pe acel produs prin simplul fapt că ce? Că vrei jailbreak? Adică tu vrei să arunci 300 de euro la gunoi? Mai bine îi faci cadou unui sărac. Got the point?

De ce ești așa împotriva jailbreak ? Eu de exemplu mi-am facut ca sa pot citi stickuri prin camera conection kit. Mi-e inevitabila treaba asta. Pentru mine ii cel mai important lucru, dacă nu am USB sunt mort.

Sent from my iPad using Tapatalk
www.ciprian-barsan.com
0

#12 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • LocationPang

Trimis la 12 februarie 2012 - 11:26

Vezi mesajulDr.Cipry, la 12 februarie 2012 - 09:58, a spus:

De ce ești așa împotriva jailbreak ? Eu de exemplu mi-am facut ca sa pot citi stickuri prin camera conection kit. Mi-e inevitabila treaba asta. Pentru mine ii cel mai important lucru, dacă nu am USB sunt mort.

www.ciprian-barsan.com

Nu sunt împotrivă în mod direct, dar sunt contra celor care aruncă la gunoi o muncă făcută de altul după ce a mai și plătit-o. Îmi pare un comportament derizoriu, timp pierdut. De ce nu se vând iPad-uri gata jailbreak-uite, în mod oficial, nu aș fi contra.
0

#13 Utilizatorul este offline   Dr.Cipry 

• Junior
  • Pip
  • Înscris la: 30 dec 11
  • LocationTimisoara

Trimis la 13 februarie 2012 - 02:09

Are niște lipsuri, cel putin pt mine. De exemplu eu mai folosesc si DisplayOut,mai ales pentru poze, radiografii... le scot pe monitor si le arat pacientilor diferite stadii din progresul terapiei. Dacă nu luam programu asta din cydia trebuia sa la pun într-un power point ca sa le pot scoate pe un lcd. Îs câteva chestii utile in cydia care pe mine personal mă ajuta.

Mai folosesc si BTStack din cydia cu care mă conectez la un receiver extern de GPS pe bluetooth si astfel folosesc igo care merge perfect prin GPS.

Si un răspuns la întrebarea ta...credca nu se vând ipaduri gata jailbreakuite deoarece majoritatea lumii sunt "novice" in tehnologie si se prind in niște culise din care nu pot ieși...dând vine pe firma care le face ca sunt proaste. Credca prin asta se protejează corporatist si sub aspectul asta. Dependinte putine...creste fiabilitatea, scad erorile, bugurile...e o părere.

www.ciprian-barsan.com
0

#14 Utilizatorul este offline   Cristian Moldovan 

• Expert
  • LocationTargu Mures

Trimis la 13 februarie 2012 - 08:33

Vezi mesajulEugen Mihalache, la 12 februarie 2012 - 11:26, a spus:

De ce nu se vând iPad-uri gata jailbreak-uite, în mod oficial, nu aș fi contra.

Eu cred ca nu se vand pentru ca este ilegal JB-ul in majoritatea statelor, doar in SUA nu e.
0

#15 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • LocationPang

Trimis la 13 februarie 2012 - 08:38

Deci, să înțeleg că în SUA se vând în mod oficial, de către Apple, sau dealeri asociați oficial cu Apple, iPad-uri jailbreak-uite? De când?
0

#16 Utilizatorul este offline   Cristian Moldovan 

• Expert
  • LocationTargu Mures

Trimis la 13 februarie 2012 - 08:42

Pai nu se vand pentru ca le e frica si de Apple.Mai exact de avocatii lor...
iar Apple cum sa vanda asa ceva...
0

#17 Utilizatorul este offline   Eugen Mihalache 

• Expert
  • PipPipPipPip
  • LocationPang

Trimis la 13 februarie 2012 - 08:57

Păi atunci?
Idea este în felul următor: dacă nu îmi convine ceva, mai bine nu cumpăr.
Las pe alții să cumpere, cărora le convine de modul în care arată și se lucrează cu acel produs, hard sau soft.
De ce să îmi stric eu banii dacă într-un final va trebui să fac niște modificări derizorii, la nivel de soft sau hard, pentru a fi mulțumit de produsul deja cumpărat și care cică era gata pentru utilizare?

Acesta e puntul culminant. Nu jailbreak-ul în sine e partea culminantă, că ade altfel oameni cu mini luminate întâmpin în fiecare zi la serviciu, că doar cu asta mă ocup, și ei nu fac softuri sau jailbreak, dar dacă le dau un iPad în mână cu iOS nu cred că nu se vor descurca să îl utilizeze, vor înțelege cu siguranță despre ce e vorba. ;)
0

Opțiuni discuție:

Pagina 1 din 1
  • Nu poți începe o discuție nouă
  • Nu poți răspunde la această discuție

1 utilizatori citesc această discuție
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

©2010-2011 iPadForum.ro. Toate drepturile rezervate.
iPadForum.ro nu este afiliat la sau finanțat de Apple Inc. sau de reprezentanții săi legali.
Toate denumirile de produse folosite pe acest site sunt mărci înregistrate ale Apple Inc. sau ale altor companii.